Jaką zastawę stołową wybrać do restauracji?

Dom i otoczenie
przystan-informacji
Jaką zastawę stołową wybrać do restauracji?
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Zakup zastawy do restauracji wydaje się szczegółem, gdyż najważniejszym elementem wyposażenia jest zaawansowany sprzęt do przyrządzania dań. To jednak nie do końca prawda – od jakości i wyglądu naczyń zależy bowiem postrzeganie lokalu przez klientów oraz komfort pracy załogi. Pamiętajmy też, że elementy te muszą korespondować zarówno z rodzajem serwowanych potraw, jak i wystrojem miejsca. Ciekawe zastawy posiada w swojej ofercie każdy profesjonalny sklep gastronomiczny

Jakość i estetyka wykonania to kluczowe parametry 

W restauracjach najlepiej sprawdza się zastawa wykonana ze specjalnej porcelany gastronomicznej i takiego samego szkła hartowanego. Oba te materiały charakteryzują się zwiększoną grubością, dzięki czemu lepiej utrzymują ciepło i są bardziej odporne na uszkodzenia mechaniczne. Zaleca się wybieranie naczyń pozbawionych zbędnych zagłębień, wypustek i kolorowych wzorów, ponieważ są trudniejsze w czyszczeniu i szybciej tracą swoje walory estetyczne. Jeśli zaś chodzi o estetykę, to zastawa powinna być w miarę minimalistyczna i posiadać uproszczoną, klasyczną budowę (kształt okrągły, kwadratowy lub prostokątny).

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
W co powinny być wyposażone magazyny?
W co powinny być wyposażone magazyny?
Rekomendowane
Jak zadbać o czystość w przedpokoju?
Jak zadbać o czystość w przedpokoju?
Przedpokój to miejsce, które jako pierwsze widać, gdy ktoś nas odwiedzi. Można stwierdzić, że jest wizytówką naszego domu. Dlatego warto […]
Polecamy